Friday, 21 December 2012

Tarik Menarik !!




sweet come true on your heart !!
so believe what your heart say it, the love will come n stay beside u !! =,=


     assalamualaikum oulss. . n happy saturday !! amacm hari korang ok @ k.o hahahaha. . lara ? hari semakin ok n ceria. . betul org kate hidup single mmg sunyi tapi bile ad kawan yang sentiasa menemani msti kite x sunyi. . . love u laaa my fwen. . sape fwen-II lara? nty la lara kan updatekn cter sal dorank. . hehehehe. . 

tarik menarik !! mmg terjadi lol. . yang jadi mangsa si lulu lara hahaha. . kecian kamo lulu kene tarik semalam. . besh gak men tarik menarik time tido. 

alkisahnyaa. . . lara bgn tido tu trus tanye member ( ad mimpi something ), ada tak dy kejutkan lara n tarik lulu lara. . ye cakap ad hahaha. . siap lara mitak lg teddy bear ( cam beby lak ) hahahaha. . ingatkan lara mimpi. rupenye berlaku btol-II. . aissshhhh maluuuuuuu ( tutup muke ) lalalalala. pastu lepas member bg blik lulu, sempat lagi lara suh dy tido sebelah hahahaha. . . tak dapat bayanglah lara mitak lulu hahahaha. . pape pom mmg lucu lah gelagat lara mitak lulu. . cbe korang bayangkan kalau beby mitak barang, ha cmtu lah lagak lara mitak teddy bear, siap tarik lagi x kasi member amik hahaha. .

value of story, pastikan tido jangan mengigau. . bahaya hahahahaha -,-

ok lah lara nk sambung stdy ny. . daaaaa muaccccckksssss sayangggg kamo. . ahakkssssss =,=

wasalam



LOVE LARA





Thursday, 20 December 2012

Istanbul !! how romantik !!




assalamualaikum oulsss !!
senyum manis !! ahaksssss O_o



      wauuu. . korang da tengok ke cter istanbul aku datang? lara bru je siap tengok. . sooo romantik !! suke tengok gelagat Diana yang sentiasa heppy. . ahaksss. . thanz dian sb beri inspirasi kat lara nk update story ai ny. .

being heppy without you !! yess i can do it now 'Lovers'. . hahahahaha nk jadi cm dian laa. . blh x??  romantik sgt tgk dian. . x sgka kn jodoh dye ada kat istanbul. . nak pergi istanbul laaa. . mana tahu jodoh lara menanti lara kat sana ( angan-II mat jenin lak ) hahahahaha. . 

da masuk time untuk lara nk stdy lak ny, mgu depan da exam midsem. . nop kejor dekan lak, insyllah. . i will got it !! o_O 

ok oulsss jumpe lagi yaa . . . . muacccckkkkkkssss mucukk lara. . sayanggg kamo !! ahahksss. wasalam oulsss. . .  !!


LOVE LARA





Thursday, 15 November 2012

Ada Bakat Ke ???




i love my eye !! thank ALLAH give dis eye to me !! >.<
walaupon rabun jaoh, x kisah pom. . sebab setiap maklukh DIA msti ada kelemahan n kelebihan.
sama la cam lara ahaksss !! ^^



assalamualaikum olsss. . . smua chat ke? almaklumlah skun asyik hujan je kn, lara pom still selsema + batok ny. . ase cam nak demam lak je lara neh. . bkn xnk makan  ubat, tpi ubat pahit sgt ( pdahal nakop nk mam ubat ) hahahaha. . . 

wah-II lara jadi talent ?? ada bakat tak hahahaha. . . mesti korang nak tahu cter kelakor time lara jadi model. . jom-II, meh cni lara cter kat korang. . . 

lara dapat offer jadi talent neh dari photogaper yang newbie name 'yoe'. . mase dapat offer tu, dalam haty terdetik bile lagi nak ada pic yang cun melecun ey. . hehehe. . . y not i try !! ahaksss. . . tp lara gtaw awal yang lara  bertdung n yoe hormat dri lara cakap buat tema muslimah. . . wowww peluang neh. . bile lgi kan-II. . 

haa ny satu masalah lara mane la pernah pose ala-II model ny haa. . . ish cmne x taw hahah. . tibe lah hari yang dinanti kan. . yoe ckap nk shoot malam. . lara on je hehehehe . . tpi dont worry lara bawa bodyguard, utk mengelakkan hal-II yang tak diingini huhuhu. . . lara g ng 'na' ( adik sebelah katil lara ). . yoe n the geng tgu lara kat depan kolej je. . . ye la lara mane la ad lesen kete lgi haa. . 

pastu sampai lah kat destinasi. . hotel ?? gulppp telan i liuq lara n na, masing-II pandang-II hahaha ( penakot la katakan ). . tetibe yoe pgil suh masuk. . pastu nek lak tingkat lima. . mak aiiihhhhh debo gak neh ha. . pastu geng dorank buke bilik, makin takop. . . lara bio je dorank masuk dlu. . lara n na duk dpn pintu, masing pandang-II lagi. . sempat lagi lara bisik nga na " masuk na, lau dorank wt bukan-II, kak terajang abis smua neh " ( macam lah berani ) hahahaha. . 

ishhh-II upenye dorank nk shoot dalam bilik hahahaha. . . apa lah kamo lara mudah sgt berprasangka bruk kat org neh, tapi x salah untuk berjage-II hehehe. . . mf ya sbb da lara da tersalah sangka kat korang hehehe. . . 

Khalifa Suites Hotel & Apartment mmg elegan !! bilik dye woowwww wonderful. . sesuai bgi seseorang yang sukakan perfection. . harga pom agak berpatutan. . . mmg berbaloi kalau korang nak bercuti hehe. . 

lara da warning yoe, yang lara x pandai posing. . hahaha. . lenguh gak jadi model. . kene duk diam je, tak boleh gerak. . tak pasal-II lara kene jadi patong bernyawa hahaha. . . suh lak snyum nmpak gigi. . kekok giler dooo hahahaha. . ad satu scene lara nak terjatoh gara-II nak pose, nsib bek smpat imbang badan. . . lau jatoh xkan ke maluuu, jadik cm buang nangka jtoh je hahahahaha. .

lame gop sesi shoot ny. . dua jam lebih gak. . pipi neh ase cm kebas buat senyum hahaha. . . almaklumlah frst time jadi talent neh ha. . . haa nk tgk hasil yoe n abe hanif. . mmg berbaloiii giler shoot mlm neh. . jom hayati hasil diorang . . .



  

hasil karya abe hanif !! pic yg pertama my fverite !! 




 


 


ni lak hasil yoe. . yang ny pic last skli jadi fvrte lara !! simple n bersahaja. .
thanz yoe n abe hanif !! sb bt pic lara jadi comey gini ahakss !! >.< cayalahhh. .
smga korang akan trus succes !!



oklah tu je untuk kali ny, sb lara da ngatok laaa. . esop kene bgun pagi-II lagi. . yela nk kene make up utk majlis tunang n wedding neh. . so lara minta dri dlu ( ish nkp mane x taw ) hahaha. . korang neh lara nkp tido lah hahaha. . ok lah nty lara update lak ye. . good nyte olsss, have a sweet dream ya. .  muaaaccccckkkkkkkkkksssss sayang lara n korang !! bubyeeee >.<


LOVE LARA





Monday, 12 November 2012

Bermulanya Semester. . . .



lara time daftar sem bru !! ahakksss
natural is me !! >.< 


assalamualaikum smua !! wah-II ttibe hepy lak lara, ada yang mengumbirakan  lara bile cter sal study neh, nak thu kne lah bace ^^ . . nway sory olss lame tak update blog. . winnduuu kamoo lara n kat korang jugak !!

ummmm masuk je sem bru neh, ttibe dmm lak. . ny blom ok-II lg hahaha. . tp lara cube gak update sumthing utk korang !! hehehe. . . lara just amik 4 subjek je untuk sem ny. . teknik histologi, imunohematologi klinikal II, sitologi II & english for general purposes. . wauuuu mmg mencabar sem ny !! kne men nga tikus, ishhh cmne x th nnty. msti kelam kabut hahaha ( takot tikus ). .

paling saat mendebarkan result sem lpas. . dup dap, dup dap !! debar neh. . lpas 3 hari kolej buke, result sem lpas kuo. . . mak aiiihhhhh student padat kat admin, ye la smua pakat nk tgk result sama ada ok or x !! hahaha lara??? uiksss berpeluhh tgu nk amik result neh ( panas la, org ramai ) hahaha cover-II lalalala. . .

x sempat sampai pom kat admin, Maha ( dak india yg sama intake dgn lara ) ttibe je tanya lara nama apa n binti apa. lara gtaw je yang sedemikian ( rahsia ) hahaha. . . maha ckap congrats kak sebab dpt president list. . rrrrrrr terpinga jap ( cam tak caye kn ) huhu. . i got 3.58, yesss tercapai target !!

ayah angkat lara lak belanja makan pizza. . beshhhh woooo. . tp syg tol mam ckit da rase muak. . hahaha itulah pizza hut !! yummyyyy. . . segan nk amik pic time ayah ada lalalala. . . next time lara amik ya ( saje nk bt korang jelez ) hahaha

ummm lara msg kt dy gtaw result, respon mengecewakan. . but should i care !! hahaha opsss korang x tw lagi kan. . . mulai saat ny n ketika ny lara da btul lpaskan 'dia' ( lovers ) bt selamanya. . lara da padamkan smua yang berkaitan dy, gambar n nombor dia. . tpi satu je lara kan simpan bt selamanya, kenangan kami ( tiket wayang n tiket bus ) hahaha. . . knpa tak  buang semua ?? ish korang neh, lara kan tetap sayang dy smpai bile-II. . . lara buang gambar dy sb, lara da xnak nangis tiap kali tgk dy. . . lara padam semua no. fon dy sb lara da xnak ggu dy. . dy pon da makin bahagia. . tapi kenangan kn tetap lara simpan utk haty lara. . wahhh sodihhh la plak !! korang la ny huhuhu ( cover muke ) lalalala

ok lah makin taip neh makin sedih ( haty sedang terluka ) hahahaha. . . lara minta dri dulu ya korang nnty lara update sal jadi model. . kelakoo taw. . hahaha kenapa ?? tu kene tungguuuuu. / stay tuned !! ahakssss >.<

muaaahhhhhh sayang kamoo n lara !!!

LOVE LARA




Wednesday, 31 October 2012

Biarkan hati yang berbicara. . . .



haty. . mulakan bicara mu wahai sang haty. . . 
hindarkan keegoan yang mula menguasai diri. . ikutkan lah kata haty mu. .
bila haty mula b'bicara, nescaya penyelesaian adalah senyuman mu. . . >.< !!


assalamualaikum. . . alahai lara tak boleh nak tido olls. . . cmne ny?? jom kite buat sesi biarkan haty yang berbicara ahakss. . pagi-II cmni besh jiwang-II neh taw. . lgi besh kalu nagis time ny ( opss terbongkar suda ) . . huhuhu

korang nk taw, lara da gtaw kat 'dia' yang lara nak lepaskan dia buat selamanya. . . tapi kenapa air mata lara mengalir ep? ego-II. . asyik ko menyemak je kn. . lara neh terlalu ego, terlalu awal mengaku kalah. . ( nmpak je bsar ny ) hahaha. . jiwa kecik jep la hahahaha. . .

ego lara ckap lepaskan dye. tapi haty lara xnk lepaskan dye. . . arggghhhhhhh dilema-II. . . thanz ya 'kawan' sebab da bgi nasihat yang amat berguna kat lara dan menyedarkan lara yang sebenarnya ego lara yang berbicara dan bukan haty lara. . ya memang ego xkan pernah tunjuk mereka lemah. . tapi haty pula akan selalu mengalah kn. . 

lemah, longlai terasa diri saat ini. . ke mana nak lara luah rasa haty yang gundah gulana neh. . nasib bek ada kamo lara ( blog ), yang xkan pernah meninggalkan dri neh. .

lara bingung sangat-II. . . lara da buat solat hajat n istikarah selama 7 hari berturut-II. . pada awal tu memang tiada apa-II tenang sangat-II tido lara. . tapi 3 hari last, 'dia' yang datang setiap kali lara tido. . berbeza-II tapi yang pasti dia selalu ada di sekeliling lara. . tak pasti ia adalah petunjuk dari-NYA @ hanya sekadar mimpi sahaja. . .  apa maksudnya?? lara bertahan sehingga saat ini disebabkan haty lara. . susahkan kn cinta neh hahahaha

tengok telatah anak sedara lara, buat lara tersenyum sorang. . tibe-II teringin nak ada anak ( naluri keibuan yang mula mengatai ) hahahaha. . . awk jom kahwen !! arggghhhhhh malunye lara sb da luahkan kat dia suatu ketika dulu. . .tapi sayang dia bukan hak lara. . . 

insyllah jika lara masih belom kahwen-II, lara nak ambil anak angkat. . korang setuju x?? hehe. . lara tak psti haty lara neh blh terima org lain selain dia. . ummm apa pom just bersabar. . sebab selalunya bila kita bersabar ada hikmahnya, n apa yang berlaku pasti ad hikmahnye kn. . 

wahhh mate da bengkak giler r neh hahaha. . . air mata pun rajin la kuar neh. . apa pon lara da biarkan haty lara yang berbicara bukan keegoan lara. . hope lara dapat sesuatu yang boleh buat lara tersenyum nanty. . doakan untuk lara ya hehe. . oklah olsss lara nk kene tido neh ( pdahal nk layan jiwang ) hahaha. . 

apa yang penting ukirkan senyuman di bibirmu. . walaupon haty menangis. . ok lah makin dilayan makin bengkak mate neh ha huhuhu. . good nyte n moningg olsss. . hope korang semua temui sinar bahagia korang ya. . ok lah bubyeee. . . . . muaaahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh cyunk kamo !!! >.< 


LOVE LARA



Monday, 29 October 2012

Pilihan takdir. .



takdir boleh diubah. . tapi jika takdir itu telah dipilih olehNYA, ia xakn dapat diubah. .
jangan menyalahkan ketetapan takdir. kita hanya mampu merancang dan DIA yang menentukan. .
kita xkan tahu apa yang telah ditakdirkan untuk dri kita. . >.<


assalamualaikum ollss and moninggg. . . lara harap korang chat-II. . lara chat cume hati ny je yang tak chat. . mesti korang pelik kan tetibe je lara update entry pagi-II lagi. .

pagi ny teramat suram sgt bg lara. . mendengar satu pengakuan and untuk menerima memang susah kan. . betul la cakap adik lara. . lelaki ny memang takkan pernah melupakan orang yang pernah mereka sayang. . dan mereka akan kembali kepada kekasih hati mereka. . ya itulah kenyataan yang amat sukar untuk lara terima. . mungkin lara harus melepaskan 'dia' untuk selamanya. . tapi mampu ke lara melakukannya??

ya memang lara boleh terus tersenyum tapi hati lara takkan tenang. . dengan hanya satu panggilan itu, lara rase betul-II dah putus asa. . mengalah sebelum berjuang. . sebab lara sendiri tak pasti jika lara terus berjuang, lara yang menang atau lara yang akan kecundang. . . ( hanya air mata yang menemani pagi ini )

pilihan takdir adalah pilihan dri kita. . walau kita da pilih dia jodoh kita, dan dia telah pilih jodohnya ( bukan kita ) kita harus melepaskannya pergi buat selamanya. . ya memang !! dia telah memilih jodoh dirinya. . lara sedar lah kamo bukan pilihan dia. berhentilah mengejar benda yang tak psti !! plez lara wake up !!!!

alangkah bgus kalau kita boleh buang 'dia' seolah buang pakaian. . lepas buang cari baru. . tapi semua itu tak semudah yang di sangka. . mungkin ini pilihan takdir untuk lara. . arggghhhhhh pedih and teramat sedih saat ny. . hanya mampu lara luahkan hanyalah air mata. . kenapa di saat lara mula mencintai n menyayangi seseorang mesti akan ada yang hadir menganggu. . selalu lara katakan pada diri mungkin dia bukan jodoh lara.

tapi untuk kali ini, berkali-II lara katakan pada diri, masih lagi tak boleh nak terima semua ini. . lara da betul-II sayangkan 'dia' ke? arggghhh susah bila melibatkan soal hati ny kan. . mampu ke lara hindarkan segala sms n panggilan dia?? setiap kali lara kuatkan dri jangan jawab tapi akhirnya lara angkat gak. sekuat mana lara keraskan haty lara, lara hantar gak sms kat 'dia'. . tapi. . . entah la lara da x tahu nak buat apa. .

patot ke lara lepaskan dia?? dia tak kejam cume dia masih belom melupakan insan yang pernah dia sayang. . tapi kenapa di saat yang sama dia ucapkan yang dia sayangkan lara ?? lara bingunggg. . kadang-II lara sendiri tak pasti kata-II dia hanya untuk menjaga haty lara or keikhlasan dia. .

hahaha complicated kan kisah hati lara neh. . mungkin ini pilihan takdir untuk lara. . . .

oklah lara minta dri dulu ya. . makin lama taip neh, makin sedih n sebak di dada. . mata pom da nek bengkak da neh hahaha. . . ok bubyee olsss muaaahhhhhhhh. . sayang kamo lara . . .


LOVE LARA




Sunday, 28 October 2012

posing-II kerja ku



assalamualaikum. . hehe 
comey x bulu mata sy?? class gtu mak jemah ahaksss !! >.<

helooo olls. . korang bt ap ny? haa terjenguk-II cari sape tu ( gertak je ), jgn marah nty lara lelong hahahaha >.<. . . malam ny lara bru boleh rest taw. . satu badan ny sakit-II, smpai sruh c.su ( giehah ) urut lara. . ye la 3 hari berturut-II, dari pagi sampai malam ikut ma pasang pelamin owg neh. .buat part time ng ma hahaha. . .

kepala lara da nek pusing ney. . alahai ssh la kalu tua mari neh ha ( sedar pom ) hahaha. . . td ase seronok ley jupe member-II skol dulu. . teringat lak zaman skol menengah haha. . gelak sowang-II bile ingat, ye la dulu lara ny low profile je kat skol. . skol mane ?? ish mane ley gtaw. nty pecah rahsia yg lara ponteng class, opssss terbongkar sudaa haha ( smbil intai ckgu skol menengah dlu ). . dalam haty ~ mampus kalau ckgu tahu ~ hahaha. . lupe lak yg lara da x skol da kt stu hahaha >.<

asyik-II jupe member, solan bile ko nk khwen ?? lara sendri pon x tw khwen ke tak hahaha. . kenapa ?? sebab lara da xde haty ( kene curik ) hahahaha. . . sape curi ?? jodoh lara laa ( kene !! ) hahaha.. . .

lara nk tulis panjang pom ase penat je nk taip ny. . jom la tido. . lara da natop tahap cipan la ney. . nty la lara update lain kali lak ya hehe. . sebelum tu jom cuci mate ng pic lara neh ( daks pasan ) hahahaha. . .



sempat lagi pose neh lpas make up pengatin 
ahaksss >.<



pose ayu !! class gtu >.< hehe



wah smpat lagi kamo termenung ya lara. .
termenung apa ya. . ( secret of my autum heart ) O_o ahakssss



khas bt kamo ahakss !! >.<


ok lah. . da x larat lara nak tahan mate neh. . jom la tido smua. . lara minta izin dlu ya . . . . . muaaacccccckkkkkkksss. . ahaksss untuk korang !! ok nyte ya n sweet dream >.< . . k bubyeee olsss !!


LOVE LARA   




Saturday, 27 October 2012

Salam Aidil Adha



Salam Aidiladha smua !! >.<

assalamualaikum olls. . cmne nga hari raye korang ?? msti banyak mkn dgg neh haha. . sowy la da lame x update neh, sdkit bz nga jobs wedding neh. . almaklumlah assistant my mum. . blh la ckit-II duit poket. . hehe berdikari itu ptg taw ( tambah-II umr mkin mude ) hahaha. . .

thanz kat akak tkg jahit, sb siapkan bju raye lara yg comey neh. . klau x siap, lara rembat je bju krung yang mane ad dlm almari lara hahahaha. . ap ssh kn, lgpon bkn raye puase. . tapi kite kne sambut gak wlaupon hnye hari rya qurban. . 

di kesempatan neh gak, lara nak minta maaf zahir n batin nga korang. . dan yang mengenali lara ( cam la pames lara neh ) hahaha. . bt seseorang lara minta ampun ya, kalau ad salah n clap lara. . ad tercubit ke, tarik tinge ke or terkasar ng awk. . siapa ?? ishh korang ny, cm la x tw. . tentulah 'si dia' ( smbil nyanyi lagu untuk dia ~~ untuk dia, untuk dia ~~ tu je yg pndai nyanyi ) hahaha o.O

sebelum pape jom-II berpose di hari raye neh . . ( wif camera fon je ) ahakksss . . !! 



Lara di pagi raye !!
sweet kn-II hehehehe



teringat 'si dia' !! o.O



jom pi jalan-II !! hehehe
pergi umh atoq wif k.long & geng !! ( bia pon x smpai 10 mnt nek kete) hehe
pantang tgk owg amik pic neh kamo aniq. xpe-II ikut cm anty dia !! hahaha ^^,


wah-II bergaya sakan neh. . 
nakpi beraya kn-II. . sebelum tu pose sat hahaha



>.<
wat muke comey !! hahaha. . .


ok lah lara da natop la ollss. . esok kne bgn pgi neh. . ( pgi la sangat ) hahaha. . . lara tido dlu ya. . jupe next entry lak ya. . muuuaaacckkkkksss, cayanggg kamo misterilara !! n x lupe bt korang smua, have a nice n sweet dream ya. sleep tight !! ok bubyeeee. . . ( sambil tarik bntal ucuk ) haha. .


LOVE LARA



Tuesday, 16 October 2012

Fesyen oh Fesyen o.O



fesyen is simple  o.O

hye ollss. . opsss lupe assalamualaikum semua hehe. . ^^,

hope korang chat ya, yang x chat tu pergi klinik ya. skun ny penyakit da pelik-II taw. . bkn nk takotkn tapi mahu mengingati korang n diri lara gak. .

lara bru je lepas tgk cter ' si tudung tweet'. . ummm best gak cter ny, x rugi tengok taw. . banyak pengajaran yang lara dapat. ttibe je ada idea nk kongsi n nga korang tentang fesyen. . ( terikut nga dak zubaidah la ny ) hahahaha. . bagi lara fesyen ny simple je, asal kite rase slesa n x melanggar batas-II DIA da ckup. . tapi awas jangan terlalu taksub n jadi mangsa fesyen. . 

cakap tentang fesyen neh, lara ada satu story nk kongsi nga korang. . pengalaman lara sendiri n this is the real story, no copy-II =.=". . .

dulu lara agak demind n selalu sangat nk kelihatan perfect n sempurna lah. . dulu lara agak lain dari sekarang. . maksud lara terikut nga zaman moden n agak sosial. . dulu lara kadang-II je bertudung. time class n blik kg je lara pakai tudung. . zaman moden kan hahahaha. . . 

lara pernah cube bertudung tapi tahan lam 3 bln je. . hahaha akibat taksub nga imej artis yuna yang bertudung ala-II moden. . bli kemain tudung last-II buke balik. . umm apa nak jadi la nga dak lara neh ( tepuk dahi ) aduhh skit gak upenye hahahaha. . . 

lara nak jadi diri lara sendiri. . weewiiitttt cayalah kamo lara. . ahakss. . . alhamdullah sejak bulan puase tahun lpas ( 2011 ) lara teringin nak bertudung sangat-II n kekal sampai sekarang. . baru lara tahu walaupon bertudung kita masih mampu berfesyen. bertudung tu msti btul-II datang dari haty. . n perubahan ke arah yang lebih baik adalah penting. yang penting jadilah dri kamo seadanya kamo ya ( bt gurl-II n termasuk lara gak ). . . 

lara?? sape yang xnak berfesyen kan. . lara hampir-II nak jadi mangsa fesyen taw hahahahaha. . agak terikut nga fesyen skun ny. . soo lara nak cipta imej diri lara sndri lah lpas ny hehe. . bkn saiko pames ya, tapi just nak jadi dri sendiri je ^^,  . . . sesetengah orang memang sanggup berhabis duit demi fesyen. . lara baru terfikir fesyen ini adalah ciptaan kita sndiri taw. . 

untuk berfesyen ny sbnarnye x perlu menghabiskan duit, tambah-II lagi student cam lara neh. . rela ikat perut semata-mata nk bli bju. konon baju trend skun lah katakan hahahaha. . mmg x slah utk berfesyen, tapi lara rase lah kita x perlukan keluarkan banyak duit. . n smua sbnarnya kita blh buat sndiri taw. . tak percaya ya. . insyllah entry yang akan datang lara nk kongsi idea yang mencurah datang kat benak kepala lara neh nga korang smua ( harap bkn hangat-II tut ayam huhuhu ). . terutama buat gurl-II kat luar sana yang suke fesyen. . 

pape pom i love fesyen !! hahaha giler lah kalau lara tak suke berfesyen neh. . tapi ingat ya berfesyen bukan untuk tarik perhatian. . tapi biarlah untuk keselesaan kamo ya. . hehe 

oklah korang mata lara pom da btul-II mengantok. . esop kene bgun pagi-II. . soo jom tido ollss. . selamat malam semua. . have a sweet dream muaaccckkkksss. . 

buat 'si dia', thanz awk sb col sy. hepy sgt-II ( eh-II sempat lagi menjiwang neh ) jangan marah yaa. . ngah angau cmni lol ahaksss selamat malam awk. awk selalu di hati saya ( sweet-II ) =.='. . .

wasalam ollss. . jupe esop lak ya ^^. 

LOVE LARA 



Sunday, 14 October 2012

Cinta Pertama



assalamualaikum ollsss. . . 
weeewwiiitttt bajet comey je lara ny. . hahahaha


wah-II cinta pertama, msti korang tak pernah lupekan kan?? haa jgn tipu, dose taw ^^. . pada pndangan lara  n hasil soal selidik, kebanyakkan msti masih ingat kisah cinta pertama mereka? tak percaya. cube korang tanye mom n dad korang, msti diorang cter abis punye, terutama ksh cinta dorank n fisrt love. . lalala

cinta pertama adalah kisah yang tak dpat lupe sb itu lah pertama kli kite mengenal erti cinta sebenar. kadang-II cinta pertama blh kekal sampai ke akhir hayat. mesti korang nk cmtu gak kn. . sama la ng lara, tapi kadang-II sstgah drpda kite tak bertuah dalam bercinta. mybe itu bukan jdoh kite. . lara ada terbaca satu ungkapan ny tapi lupe kat mane hahaha. . 

  • satu ungkapan ada mengatakan jodoh adalah pertemuan DIA dan sudah ditetapkan sejak kita lahir, tapi jodoh perlu dicari dan berusaha. dan ketahuilah jodoh perlu dipertahankan supaya jodoh kita akan kekal bersama orang tersayang. . sweeettt kan. . ^^

so untuk pertahankan n kekalkan hubungan korang, lara ada sedikit tips ( smua tips ini adalah pengalaman lara sendri ) lalala. . jom-II. .  

  • saling memahami dan tolak ansur
  • saling mempercayai ( tp jgn 100%, smpan 20% utk dri kamo ^^ )
  • setia ( paling penting n jgn sesekali curang ya )
  • ambil berat ttg dri si dia ( msti terharu bebbb )
  • mesti ingat tarikh lahir si dia n jadi org pertama yg ucap walau xde hadiah ^^ ( msti lagi terharu )
  • sebelum tido wish g.nyte ( bru lah si dia thu yg kamo sntiasa ingt kat dia )
  • terima diri si dia seadanya ( jgn 'materealistik' !! )
  • family si dia adalah family kamo gak ( jgn hipokrit dpn baik belakang uihhhh bkn men lagi tocang )
  • jgn sesekali hipokrit ( ptg !! )
  • dont think negative ( wah skeping lak kamo lara hahaha )
  • faham kerja si dia
  • jgn mendesak or memaksa
  • jgn meminta hanya jika si dia memberi, terima je la ( rezeki x elok di tolak taw hehe )
  • jgn terlalu cemburu terutama cemburu buta ( akan lara jadikan pengajaran )
  • pastikan si dia adalah single ( teramat-II ptg !! )

semoga korang berjaya ya. . ^^


oklah setakat ny je yang lara blh kongsi. kalau korang ada tips yang lain, jom kongsi-II. jgn malu-II n segan-II ya, lara pendengar yang baik hehehe. . . . =.="

byee my darlim misterilara. . muaacckkkksss. . sayang sama kamoo ahaksss   o.O




Wednesday, 3 October 2012

Love 19 Day ( Part III )


Love 19 Day ( Part III )


Alohaaa. . ahaksss opssss terbawak feel csi miami lak. . 
assalamualaikum ( bru la betul ) lala. . 











Tuesday, 2 October 2012

Love 19 Day ( Part II )


Love 19 Day ( Part II )


assalamualaikum ollss. . x jawab dose huhu
haa selamba muke neh, time lpas exam lalala nmpak stress kn lalalala >.<










Sunday, 30 September 2012

Come Back Of Lara


Assalamualaikum uolsss. . 
the came back of LARA. . >.<

hye all. . . wahh da lame kan lara tak update blog neh. haa kamo smua rindu lara ep hihi. . sory ep lara cikit bz nga stdy lara laa. . ny la tue-II bru nk bljar kan hahaha. . oh ye korang chat tak ny?? lara kurang chat lol huhu. . winduuuuu giler la kat blog misteri ny, realy2 miss you dear. . hahaha cam pakwe lara lak blog neh. . jgn salah faham ya, ny la tmpat lara berkarya. . lalalala >.<

skun ny lara da cuti sem. . sooo blh la lara update blog neh ya. . haha korang jgn jelez ya. . now holiday time !! hehehe. . ada banyak story mory yang lara nak kongsi dgn korang semua. . fun, sad, love and hurt. . huhuhu hope enjoysss ya guys. . . weewwwiitttttttt >.<


Tuesday, 17 July 2012

Khidmat Masyarakat


aloooo. . . hihi muke kepenatan neh
setelah satu hri dekat umh org-II tua. . >.<


aloohhhaaa uiksss assalamualaikum hehe clap-II, korang cht ke ny?? alhamdullh smua cht jep. . rase-II jep lara neh haha. . . jom-II ada new story neh lalalalala weeeewwwiiittttttt >.<

hri ny lara kene bt khidmat masyarakat dekat umah orang-II tua kt 'seri kenanga'. . weeewiiitttt lah. . . ha yg neh memang kelakoo lah. . mase nk pergi umh orang-II tua, lara n the geng pergi sebuah kete jep. . . hahaha uikss blm cter dah gelak, bkn apa lucu jep bile teringat kisah ini. . . meh-II lara nk kongsi nga korang. . .

ada la satu moto vespa neh. . punyer lah sempoi bawak moto dy, siap kaki tu bergedik-II lgi. . pastu bt jalan raye tu yang dy sowang yang punyerr. . . . kami pun tertanya-II, apa lah mamat neh bt atas muto dy, kejap kiri kejap kanan. . . kami lintas la moto dy. . korang nk tahu ap mamat neh buat?? aisshhhh hahaha mulut dy sampai muncung-II duk nyanyi hahahaha sempoiii lah kamOo mat vespa ahaksss. . . . tetibe lara teringat cte-II 60an neh. . mmg same lol nga mamat neh. . hepy semacam jep, ny mesti pagi td wife dy ckp i lap u haha. . . tapi yang lagi kelakarnye lps lara n the geng bhenti kat trfic light tu, ttibe mamat neh lintas kami g dpan, tengok cam laju pelik jep hahaha bwu sedar kot da lewat masuk keje haha. . . maaf ya mat vespa x pasal-II kamOo interfrme dlm blog neh. . . lalalala

x smpai dalam wape minit kami smpai ke destinasi khidmat masyarakat neh. . agak sayu gak lara tgk org-II tua yang di tinggalkan kt umh-II kebajikan neh. . lps jep siap smua tugas bersih kwasan, lect bagi mase kt kami smua untuk beramah mesra nga orang-II tua kt salah satu dorm neh. . dorm neh name dy kenanga. . lara, ieda n cheng berborak lah ng mak cik neh, name dy mak cik som. . mmg sedih jep lara tgk dy, dy xde anak n tgl dgn sppu. sb tu mak som duk kt ctu. . byk gak kami berborak tapi lect da bg wrning elakkan tanye soal keluarga. . huhu

dalam kul 11 lbh cmtu lah kami semua jemput warga org tua neh join kami dalam program yg telah kami plan utk diorang. . .hihihi memang terbaekkk lah diorng, sporting jep menari dengan kami smua ( lara tak join sb x pndai menari ) hahaha mmg fun lah spnjang aktiviti ny. . .

selesai jep majlis kami smua hntar makcik-II ny smpai kt dorm, salam ng diorang. . siap cium pipi lagi, haa yg ny x tahan neh bile dgr jep ayat nty datang lah lagi. . da terasa mata neh bertakung jep, pastu bwu jep nk langkah keluar, lara tetengok lah mak som, lara n ieda pergi lah salam ng dy. . cium pipi dy. . pastu mak som pesan lau ad masa datang lah, tgk mate mak som dah merah jep. . waaaa lara da nak nangiss. . cpt-II lara capai tgn ieda keluar dorm. . maaf lara x sanggup nk tengok keadaan diorng smua. . . mmg sayu jep. . 

korang semua sayang lah ibu bapa kamOo ep, janganlah korang abaikan tanggujwab korang sebagai seorang anak. . lara xkn sanggup bt cmtu kt ma n abah lara. . jika ditakdirkan ma n abah sakit or pape, lara kan jage dgn kedua belah tgn neh daripada htr diorang kt situ. . . weeewiiittttt lara sayang kamOo ma n abah. . . >.<

tu jep untuk kali ny ep semua. . amik lah iktibar dari cter lara neh. . sblm lara nangis neh baik lara tido hehe. . ok g.nytee alll. . . muaaacccckkkkssssSs >.<




Sunday, 15 July 2012

Dugaan melanda


hati terasa sedih, senyuman yang terukir di bibir. . O.o


salamm all. . windunyee kt kamOo blog. . umm mesti kamOo da merajuk neh. . time cmni bru nk ingt kamo huk-II i'm sorry lalinkk. . jangan majuk-II ep. .

hari ny agak menyedihkan lah bagi lara. . umm bialah ini mybe dugaan DIA bg utk lara proses perubahan dri lara neh. . apa pun lara kan tetap sabar demi ma n abah lara yang tercinta. .

siapa sangka masih banyak lagi manusia yang mencemburui orang lain. . umm ini lah kehidupan yag penuh cabaran yang pernah lara lalui, selalunya lara tengok cite n bace novel jep, tapi bile berlaku kat family lara sendiri gak, mak aiihhhh terkejut pom ado, sedih la n mcm-II lagi lah. . hanya TUHAN yang tahu ap yang lara rase skrang ny. . agak mengecewakan bila ia terjadi. .

pagi-II lagi lara dapat berita yang memfitnah diri lara. . diri terasa amat tak bermaya sangat, tapi alhamdulillah family lara tahu ianya hanya lah fitnah semata-II. . kaki rase lemah nkg class. . tapi nasib baik lah kaklong lara col bagi semangat kat diri lara neh. . terase ringan bahu yang memikul bila tahu family bagi sokongan kat lara. . hehe cayuunnkkk kamOo lah. . .

betullah dunia neh memang wujud macam-II jenis manusia. . n kite xkan dapat bace seseorang melalui tingkah laku dy. . macam lara sape sangka kan baik depan jep, tapi belakang ALLAH jep yang tahu. . bia lah DIA akan balas perbuatan mereka yang jahat itu. . sanggup "mereka" memfitnah orang yang menabur kebaikan. . manusia ni memang susah untuk di duga. . ini lah kehidupan. . korang ambiklah iktibar, janganlah percaya kat seseorang walhal dy adalah darah daging kamo sendiri. . .

apa yang penting hidup ni mesti diteruskan. . . tahun ny memang mencabar untuk lara, xpelah ini semua dugaan untuk lara huhu. . . ok lah semua tu jep yg boleh lara kongsi n luah ( sbnrnye da nk nangis neh ) huhuhu. . . ok lah bubyeee korang. .  >.<


Wednesday, 11 July 2012

UncLe tAxi


wewitttttttttt 


alooooo hehehe hari neh lara nak kongsi something lahhh. . . jom-II >.<

haa ny ada satu story yang amatlah berguna kat kamu semua, terutama yang cam lara neh, si mata rabun. . . jom-II sama kita kongsi ep. . rajinlah bace lalalala >.<

ptg tadi lps lara abis class tu, x clap dalam pkul 4.30 cam tu lah, eee tension lah lect bg kuar lambat. . lara apoiment treatment muke lol hahaha saje jep lame dop belai my face yang cute lagi miut neh ( budak perasan jep neh) hahahaha. . angkat bakul sendrik nampak kamOo ya lara lalalalala

lps jep abis clas, bergegas lah lara n the geng pergi bandar. . haa ny la citer dye. . so kami tahan la satu taxi, naik la kami ng taxi tu. . uncle neh memang peramah la. . uncle tu tanya la kami stdy katner n bla-II. .

ha yang neh la lara nak kongsi ng korang sume. . . korang pernah terfikir yang betik neh banyak khasiatnye, tak pernah kn??? . . . tapi x sangka lak lara betik neh boleh sembuhkan mata yang rabun like me lalalala. . .

camne caranya?? ha neh caranye. . kite kene makan sekurang-kurangnye 2 potong betik tu tiap-II pagi selama 40 hari. . . n seeloknye selepas solat subuh. . . n bace selawat n then mam lalalala. . . uncle taxi neh ckp org sweden yang gtaw kat dye betik dapat ubati masalah rabun mate neh. . dy pernah keje kt syarikat sweden mase mude-II dulu ahaksss. . . boleh percaya ke tak, lara x taw la. . . sebabnye lara lom buat lg haha xde betik la kt kolej neh, lain lah lau lara duk kat kg. .  belakang umh jep betik hahaha

haa apa salahnya korang mencuba cara neh. . . hehe lara ucap 'selamat mencuba' yaaa caiiyOookkk laahhhh lalalal >.<

Friday, 1 June 2012

Kes Dera dan Rogol Kanak-II


salamm all hehe. . lame dah rase lara x update blog neh. . xpe-II rini tetibe jep rase nk luah sal kanak-II. . jom pakat kongsi lalala

ai ny. . lara tetengok berita sal kes rogol kanak-II. . alahaiii luluh rase haty ni bile kenang berita tu. . sampai haty kan seorang manusia tu bt kat kanak-II. . pastu bunuh lak ummm memang menyayat haty tol laa. . ke mana la perginya sifat perikemanusiaan?? mereka ny mmg xde rase bersalah ke ep bile bt cmtu?? hairan lara. . .

kalau korang lah, snggup ke korang bt cmtu kat kanak-II yang hanya berusia 2taun???? kalu ad yg jawab sanggup tu, apa yang boleh lara tafsirkan " kau memangggg gilerrrr + sewellll!!!!". . . mmg psiko!!!!

nway sal kes dera lak, haaa yang neh mmg bt lara panas nehh!!! de ke ptot mum sndrik yang dera??? ehhh kalu kamOo xmau anak tu bagi jep kat orang lain, senangg abis cite. .ramai lagi yang nak, ny pe hal sampai dera. . yang tukang amik video lak mmg bengOommm. . jadik dua-II sama-II sewel. . . .

umm pape pom stop lah berlaku hal mcm ny. . tolong kamOo semua kesian, mereka langsung tak pernah melakukan sebarang kesalahan pom. . . mereka mmg akan meragam sebab mereka masih lagi kanak-II. . kalu korang tak cayee. . cube korang sume tanye mum korang mase kecik korang ny nakal k tak??? n lara percaya msti mum korang kn cakap ya. . . sebab lara pom mmg nakal lalalala. . .

amik lah iktibar wahai manusia. . kanak-II adalah satu kurnia dy yang paling agung. . waahhh-III lara suke kanak-II sebab tu agak snsitif bile melibatkan soal neh. . . sedari lah perbuatan kamOo tu semua adalah salahh. . . sayangi lah kanak-II wewwwiittttttt lalalala

apa la pendapat korang lak?? jomlah kite smua kongsikan yea dear. . O.o . .

tu jep untuk kali ni lalalala. . . nty lara kan always update utk korang ep. . k bubyeee. . . >.<



Thursday, 17 May 2012

Hati Dan Perasaan


hati yang terluka kian parah
perasaan yang terabai kian meronta, kemana arah tuju entah diketahui. . 

alooohaaaa. . . wah-III cam duk kat hawai jep lara neh hehehe. . umm pagi-II cmni tetibe jep terfikir topik hati dan perasaan. . . soo lara nak kongsi nga korang. . jom-II ^^

haa korang penah tak jatuh cinta? bila bercakap pasal cinta neh mesti akan libatkan dua hati n dua perasaan. . tol x?? hehe mestilah betul kalau tak korang nk bercinta nga apa nanti lalalala. . jangan marah lara gurau jep. . . cinta lara?? cinta lara terlalu banyak. . hahaha mesti korang nak cakap lara playgurl neh. . tak la lara tak playgurl pom. . tapi bila lara bercinta mesti akan timbul insan ketiga. . bila fikirkan maybe lara belum lagi jumpa cinta sejati lara. . .

cinta tu memang indah. . . lara tak nafikannya. . cinta ney mmg subjektif. . setiap orang akan bagi pendapat mereka yang berbeza. . ha tak percaya ek. . bagi lara cinta ny mmg suci dan indah. . cinta yang cukup sempurna hingga boleh buat seseorang keluarkan air mata kerananya, tapi cinta itu amat buta hingga semua hilang akal dan lupe segalanya. . . haa korang neh apa makna cinta?? mesti berbezakan. . . apa pun makna cinta, setiap orang akan cakap cinta itu indah, tapi pahit bila frust menonggengg hahahaha. . .

perasaan itu lak amat unik sangat. . perasaan sayang yang tak akan mudah luput begitu saja. . tak percaya ek. . ha tipu lah kalau korang cakap korang bencikan ex bf/gf korang. . cuba ex bf/gf korang kahwin mesti korang terasa sakit hati kan. . haa tu tandanya korang neh still ada perasaan sayang. . sb apa lara cakap cmtu. . sebabnya apa yang lara cakap neh semuanya berdasarkan pengalaman lara. .

wah-III terasa sodihhh la plak bila cakap topik cinta neh. . ye la sape yang tak sedih bila di saat kita tol-II cintakan seseorang tu, tetibe jep dapat tahu yang dye da ada yang lain. . merana tak. . . uikkkk jangan cakaplah dekat bergelen-II air mate yang kuar hahaha penangan cinta tak berbalas. . lalalala

ishhhh dalam tulis sal topik neh, tanpa sedar air mate lara jatuh gak akhirnya. . . begitu kuat cinta neh. . . siapa cinta lara?? biarlah ia terpendam dalam hati lara neh jep. . maaf ep waktu mula-II tulis blog neh lara ada janji nak kongsi nga korang. . tapi bila difikir-II cinta lama usah dikenang. . tapi tu gak yang sering kita ingatkan. . . hehehe

maaf kalu kali ni lara teremosi ckit. . biase lah kalau libatkan hal cinta neh. . . yup lara mmg agak jiwang. sebelum korang cakap lebih baik lara mengaku lalalala. . lara mmg suke karang puisi or kata-II bile lara teringat pasal cinta. . . haa ayat dalam blog neh or sebarang kata-II datang dari hati lara ^^ . .

umm insyllah ada masa n ruang nanti lara kan kongsi nga korang semua ek. . skun ney tak boleh sebab lara nak kene study, esop exam neh, subjek paling borinkk ---> sejarah lalalala ^^

oklah lara pom da kehabisan idea dah sal neh. . ha korang lak kongsi lah ttg hati dan perasaan korang kat cni. . lara pendengar yang baik<--- akat bakul sendirik nampak hehehe. . .

hOpe korang enjoyss. . .xxxxxx




Tuesday, 15 May 2012

Kecik Dunia


whatever happen, i still believe in yOu ^^
i still love you, even you love someone else ^^

holllaaa alahai bgn pagi-II cmni update blog hahaha kelakar tOl. . tibe-II jep ad idea nk tulis neh. . hehe haa nk cakap lara mengigau la tu. . tak la. . borink jep x taw nk bt nape, soo update blog ckit. . korang pun boleh bace hehe. . .

kejadian neh malam tadi jep haha betapa keciknyee dunia neh. . alahai betapa nak lari, last-II kawan sppu ku jugak adoiii. . x nk ingt kenangan lame lol huhu. . melarikan diri laalalalaala

haa meti korang tertanye-II neh. . hehe satu stOry ny kn jadi rahsia lara seumur hidup. . bia apa pun berlaku xkan ku cerite hehe. . . uikss bukan pasal ny la lara nak cter. .

ha ny cter dy neh. . lara pnh berkawan dgn seseorang, sep-II vespa lah. . siapa seseorang tu? biarlah rahsia xnak timbulkan sebarang kontrovesi dlm blog neh lalalala. . . lara knl la sorang dua mbew dy. . pastu tadi spupu lara (cik biey) soloo lagi. . promote cikit hehehe. . aisshhh melalut lak pagi-II neh lalalala. . haa sambung cter blik, spupu lara buke lah fb dy, ternampak la lara kawan dy. sOo lara tnye lah knal ke? dy ckp kwn sekolah dy. . aisshhhh bioo betul neh. . hahaha. . cik biey ckp kwn sejak kecik lagi. . gelak jep lara, betapa keciknyee dunia neh, upenye semua mbew-II dy tgl kat kawasan perumahan sppu lara jep. .

pastu tgk lah pic dlm album mbew dy. . waahhhh dy pom ade, suh cik biey ckp yg mana lagi dy knl. . takotlah cik biey knl ugap dy. . fuhhhh cik biey x tunjuk pom dy lalalala safe me slowly lalalal ^^. .

alahai nampaknye x g berjalan lah mane lah saya umah tOk sedara lara nanti. . takot teserempak lalala. . bukan nape, just xnk ingt kt seseorang tu. n dy pom da bahagia skun neh. . pape pom lara doakan semoga dy bahagia dengan pilihan hati dy. . ^^ ----> cover sedih jep neh. . . lalalala

alahaiii teringat kat seseorang lah pulakkk ermmm. . . (tongkat dagu sambil tgok lappy) agak-II dy msih syang or ingat tak kat lara? sering tertanye ---> dlm hati jep lalalala. . bia lah abaikan jep perasaan neh, tak penting pom, sb seseorang tu mesti da lupekan lara. . . uiksss sedih la pulak. . change-II x nak sedih-II ah skun neh. . lalalala ^^

okeylah kat sini gak lara nk tujukan kt seseorang, maafkan lara. . lara hanya insan biasa yang senantiasa melakukan kesilapan. . pape pOm lara selalu doakan kebahagiaan kamOo. . caiyOookkk lahhhh hehehe. . .

okey lah da pukul 6 lebih da ny. . nk pergi solat subuh pastu sambung tido blik. . hehe jangan jeles, lara xde class lalalalala ^^

okey semua nty lara update lagi ep bubyeee muaaahhhhh sama blog ^^

p/s : entry di update ke mase lain sb takot korang xley bace nanti ^^



Sunday, 13 May 2012

IBU


Selamat Hari Ibu Maa. . 
muaaahhhhhh sayang sama kamOo ^^

sempena hari ibu neh, lara nak mintak maaf nga ma. . sebab lara penah buat ma mengalirkan air mate suatu ketika dulu disebabkan oleh kesilapan diri lara sendiri. . lara sayang maa. . ma n abah adalah harta paling berharga yang penah lara miliki atas dunia neh. . .

terima kasih ma sebab dapat terima lara seadanya lara. . kesilapan lalu xkan lara ulangi. . tu janji lara kat maa. . semoga ma senantiasa chat n cun selalu hehehe. . caiiyOookkk lah ^^

neh korang ucap tak kat mum korang?? ha ucaplah sekurang-kurangnye hati mum akan sejuk bile korang ucap n cakap korang sayang diorang, mesi memanjang jep mum korang senyum. . hehe n kat cni gak lara nk ucapkn selamat hari ibu kat semua ibu-II yang ada kat bumi neh alalala. . .kasih sayang seorang ibu tiada nilainya dan tiada bertukar ganti . . . ^^



Monday, 7 May 2012

Done!!

hollaaaa all. . hehe kat cni lara nak kongsi ckit hasil make up lara neh. . tak lawa pom n masih banyak yang kene belajar. .

hope enjoysss. . . .

neh make up utk akad nikah. .
sOo natural lOok. . hehe

neh lak utk make up wedding. .
agak tebal sb lima jenis fOundatiOn yg melekat kt muka hahaha

yg neh suke-II jep. . .
sesuai utk shOot, any functiOn n dinner. . ^^


untuk tempahan cntact jep mllui fb lara hehehe. . . mcm la ad yg nk lalalal :P

mf kalu ad yang terkurang. . i still new MUA lalalala ^^




Monday, 30 April 2012

Pelik


mulakan harimu dengan senyuman, kerna senyuman pengubat segalanya. . 
wah3. . berkata-II pula lara neh hehehe

holllaaaa. . hehe alahai lama tol lara x update blog neh. . windu sama kOrang n blOg neh lalalala :P. .

haa pelik? mesti korang pun da nak pelik kn-II hahahaha. . .  neh lara nk kongsi something neh. . uiksss sabOo-II, x lari gunung di kejar punyerrr hehe. .

ini first time perkara agak pelik yang dibuat oleh masyarakat skun neh. . . haa nak tahu ke?? jom-II meh dengar stOry mOry lara neh hehe. .

mase neh lara pergi make up bride, sb dy amik pelamin mum lara, sOo lara lah MUA dy hehe. . . haa melalut jep lara neh, citer-II tak jugak hehe. . jangan marah, lara nk citer lah ni. . ^^

korang penah x tgk or dgr umh pngatin lelaki yang buat knduri kahwin? n pengatin perempuan pergi umh pengatin lelaki mase hari sanding tu?? ha tak pernah kan. . its happen now. . haa lara pom agak pelik la, ye la adat di terengganu n kelantan kn, kene tabur beras kunyit, n orang luar lak renjis air mawar. . wah-II cam thu jek lara neh. . pengalaman ikut mum lerr hehe. . . . haa ma pon pening, xkanlah nk tabur beras kunyit kat pengatin perempuan. . aisshhhh x penah dibuat orang neh. . last2 ma pom suh pengatin lelaki tu g jemput perempuan tu kat cabang umh dpn, n dua-II kene tabur beras kunyit hehehe. . .

tak dinafikan lah, mase pasang pelamin umah diorang mesti ada yang tak kene. . ye la da terbalik adat lol. . . xpelah boleh diterima alasan sebab pilihan keluarga. . ye la pngtin perempuan lak esok nk kahwin hri ny bwu blik adoooiiii baju lak sedat jep, lau lara lah. . 6 bulan before majlis da prepare try bju sume lake hik3. .  adOooiii rase cam nk kahwin la pulak hahahaha :P

n then lagi pelik bila g bertandang lak bukan yang perempuan pergi umah lelaki, tapi lelaki g umah perempuan. . . aiisshhhh pelik-II. . haa pelik kn?? hehe besh gak jadi MUA neh, byak pengalaman yang boleh timba neh hehehe . . . okep lah tu jep cter lara yang agak pelik tapi benar hehehhe ^^

hope korang enjoysss



Wednesday, 25 April 2012

Terlebih rajin. .


acalamualaicumm. . terbelit jap gara-II ckp ng ank buah lala
amacam?? cute kn?? ad tak cam mak sedare dy neh lalalal
ny laaa anak buah lara setakat ny. . 

haaa lau teringat kejadian neh mesti lara ketawa sorang-II. . . lalala nk th gak k?? ok-II lah lara nak cter ny sOo meh dekat-II duduk bia jaohh. . . haram lalalal :P. . 

kejadian neh berlaku hri selasa (24.04.2012) -----> imbas kembali. . . gOdet gOdek sat lalala

lara bgn kul 6 lbh lagi, semangat nakpi class la kononye, ye la nk tmpang my cOusin. . dy kul 8 da msuk keje. . bersiap lah kami berdua neh. . class lara stat kul 9 tp saje je nakpi awal. . waaa da jadik budak rajin neh lalalala insaf laa. . . korang neh malu lara neh lalalala xpe-II cover sat. . .

smpai lah lara kat kolej terus lepak kat student centre. . pastu lara on9 lah sat saje jenguk menjenguk blog lara n mbew lara yang lain. . . 

nak dijadikan cter neh. . dlm pkul 8.19 am. . tetibe bunyi bippp. . . aikss sape lak msg pagi2 neh, msti 25333 neh <---- dlm hty jep. . 

"ad claz x?dgr kaba cuti." . . tem msg. . aisshhhh btol ke?? terus jep col ieda. . 
lara: elow da, tol ke ai ny xdop clas ny??
ieda: xthu gak ore kak. dh kak duk mano ny??  
lara: kak duk kolej doh ny. . tapi kak ad npok pn liana jah tdi. .
ieda: kak try la tnyo pn. . . pahtu oyak ko ore. . 
lara: ok2 nty kak naik tayo pn dri. . pahtu kak roger2 deh. .

naik lah lara kat bilik lect, nasib baik pn liana ad. . soo lara tnyer lah "pn, ai ny ad clas x??" pn pom jawab " ai ny xdop class. . umm name awk gapo doh?" lara pom jwblah " umm xpelah lau gitu pn, . . . . . pn " hehe secret lol lalalalala nak thu gak korang neh :P. . sorry lara tak ttipu ng taktik korang lalalala

sOo ap lagi terus inform kat ieda n tem pastu col my cOusin amik lara neh. . g la lara melepak kat cOusin smpai ptg. . pastu kami pergi jalan2 windows choping lalala jangan jelesss lalalalala. . .

hahaha kelakar kn. . ney la lau dah terlebih rajin. . smua class nk prgi haha akibtnye class xde pom x tw lalalala. . tp xpe semangat utk belajar n berubah ke arah yg lebih baik. . hehe tol x??? haa korang jgnlah jadik mcm lara neh. . haha lau x kesian kamOo, tp xpe itu semangat nak belajar ap. . ----> padahal lara nk cover malu jep hahaha 

oklahhh nk pergi kemass brg nk blik kg. . ye-II balik kg hahaha pdahal bkn jaoh pom lalalala. . oklah lara mtk ijin dulu ep. . . pape yg salah mf ep. . still new ;) hope korang enjoyss laaa. . hehehe k papaiii cumeee. . .



Sunday, 22 April 2012

Frust. . .


salam. . . aissshhhh memula dah xde mOod neh huk3. .


aissshhh korang neh. . blOm apa-II dah mai sibuk tanye neh. . tgu lah lara nak cter neh. . tertanye-II ep nape lara sedih-II mlm ny. . ny smua gara-II pasai result lara la neh. . . merosot gilewww. .  huk3

ny la akibat sebulan lebih xpi clas. . knape?? secret-II hehehe. . . korang pom jgn jadik cm lara neh, rajin lah p clas ep, jgn ponteng taw. . huhuhu insaf lol huk3. . . sayom da x mau buat lagik dah  (T.T) . . . . nak rajin dah pi clas wahai lect-II ku lalalala. . semoga sem neh jadi terbaik lah. . nak baiki pointer lara neh. . lalala doakan lara ep korang semua lalalala

haaa ptg jep yg sedih. . malam lara pi makan kfc hehehe lpskn perasaan sedih neh. . org lain x lalu makan tp lara ummmm makan??? uikkkkssss mmg laluuu lalala. .

haa okey lah lara mitak ijin dulu ep. . esop class pagi2 lagik neh lalala. . da jadik budak rajin la sayom lalalalala

kat cni lara titipkan pic kitorang at kfc. . . yummmmyyyy jangan jeles lalalala


hehehe sedap gilerr kfc neh. . knape lah kamOo sedap sgt ep?? lalala
membuatkn ku mimpi opmo lalala ;) 


Friday, 20 April 2012

Keliru???


hollaaa hollaaa. . . opsss assalamualaikum hehe 

eh-II nape korang cOmfius ny?? lalala. . . aisshhhh sya buat kamOo cOmfius, sy lak tanye. . . . saje buat-II x taw hehehehe. . .

haa ny msti korang cOmfius nga name sy, kan-II?? betOol x?? hahaha kan da cakap betol kan. . . ny mesti sebab blog "De'Touch Yuyu" ny lalala. . . OopSsss name sy bknyer lara pom saje nk bg pamOs jap hehe jangan marah. . . haa korang nk th name sebenar lara?? Opppsss secret taw hahaha. . . tapi 'YUYU' adalah name timangan lara . . OppSsss terbongkar sudaa. . . hahaha 

aikksss stil nak tahu name sebenar??. . . ishhh kn da cakap stil secret lalala nway kalau nak tahu gak. . rajin-II lah follow blog lara ney. . . mane tahu satu hari, TUHAN bagi petunjuk kat lara nkg tahu name sebenar kat korang <--- padahal bajet nak suh korang follow lalalalala. . . bajet muke sepocen je hahaha

nanty jadi tak besh lak kalau lara gtaw name sebenar. . x jadi misteri lara dah la. . kan-II?? lalalalala. . . nanty x glam n pamOs i ny lalalala <---- bajet nk jadi pamos cam 'bw' lain. . . CaiyOooooKkkkk gegurlz!!!!! hehe

p/s : godek godet lah jap kat teratak -----> De'Touch Yuyu yang tak seberapa ny lalalala. . hope supported u all. . 



Wednesday, 18 April 2012

Lara jadi MUA???


assalamualaikum rindu. . ---> Movie 7 Petala Cinta 

lara bwu je lpas tgk cter 7 petala, besh sgt ayat2 dalam cter dy. . lembut je percakapan dorank lalalala. . feel in love wif Hamka!!! eh tetibe lak lara neh hahaha gara2 lakonan fizo lah ny. . .

eh2 melalut lak ny,. . . haa sudah tertanya ek. . hehe saje je nk bt korang tertanya apa maksud MUA. . meh-II dekat ney, lara nk cter ttg MUA neh. . MUA tu maksudye juru make up laa hahaha. . pelik kn. . hehe padahal lara pom bru thu je lalalalala. .

opsss lain yg nk di cite, lain lak lara melalut lalala. .  lara da pergi kursus nk jadi MUA taw hehe. . lara belajar ttg teknik-II solekan untuk bridal. . wah3 banyaknyeerr yg lara x taw ney. . yg jadi mangsa model lara, my sis la cik Nor hehehe. . padan muke sama kamOo hehe. .

thanz very much kat sifu lara K.Shiela yang banyak bagi tunjuk ajar ttg solekan kt lara neh. . pape pun lara nak asah biar tajam netinggg gitu lalalala. . . .

ny pom da ad tempahan untuk make up bridal untuk bridal my mum sendirik hehe. . . 27 n 29 ney, pening kpla ney, yela nk kene setle smua brg make up sblm 27. . hope smpatlah hehe

haa ny lara kongsi-II ckit pic lara mase kt class bridal . . enjoyssss. . ;)


in class bridal make up wif sifu K.Shiela 


model : Nazira
make up : De'Touch Yuyu
my first try. . . ^^ ---> saya budak baru belajar, ada terclap maaf ex lalalala


sempat lagi posing sebelum blik lalalala

p/s : all pic non-edit. . ^^