Sunday, 19 February 2012

: : LARA wHen cHiLd : :

Dulu masa lara kecil mybe masa tu dalam umur setahun lebih , lara kene demam panas sebab mandi air kotor kot ntah la lara pun x pasti sebab apa boleh kene demam panas tu . Masa malam lara demam , lara kene sawan sebab demam lara terlampau tinggi dan nasib baik mum lara perasan yang lara dah tak boleh bergerak , kaku je dan mata lara pun dah terbalik hanya nampak mata putih je . sedih bila kenangkan kisah ni . . .


Lepas tu family lara terus pergi hospital dan doktor cakap kalau lambat 30minit lara dah xde harapan untuk hidup . Masa dekat hospital , pihak hospital nak ambil air tulang belakang (CSF) lara untuk buat kajian lebih lanjut , tok sedara lara yang kerje nurse kat hospital tu larang dan nasihat supaya tidak bersetuju dengan cadangan doktor sebab lara dah tak normal macam budak sebaya lara .

Akhirnya family lara ambil keputusan untuk berubat secara tradisional . Lara langsung tak boleh bergerak seolah-olah lara kembali baby balik . Kesian family terpaksa pergi ke rumah bomoh dan tukang urut semata-mata nak ubati lara . Atok lara urut lara selama 40hari 40 malam dan keaijaiban berlaku , lara boleh bergerak dan family buat makan kesyukuran atas pemberianNYA ke atas diri lara dan kembali normal macam sedia kala .

: : itulah kejadian yang menyedihkan yang menimpa lara sewaktu kecil : : apa pun lara tetap bersyukur dengan pemberianNYA kat lara terutama hidup and family lara : :
 


lebih kurang cute camni kot lara time kecik hihi

No comments: